Wist U dat ?
Bij Uw plaatselijke spelotheek kunt U aangepast speelgoed voor gehandicapte kinderen huren. Dat is ideaal ,want voordat u dat dure speelgoed koopt kunt u eerst uitproberen of Uw kind het leuk vind.
Op internet zijn bedrijven te vinden die aangepast speelgoed verkopen
Bijv : Michel Koene.
Nationale Beeldbank.
Nenko
MARA-Creations "Snoezelteam"
Barry Emos
Zo zijn er nog veel meer en het loont de moeite om rond te kijken en prijzen te vergelijken. Kijk ook voordat U iets besteld hoe de leveringsvoorwaarden zijn, want er zijn bedrijven die de verzendkosten in rekening brengen als U toch iets terug wil sturen.
Ook is het handig om op het internet te zoeken naar aanpassingen voor in huis, want gemeenten en ziekenhuizen hebben vaak een contract met bepaalde instanties zoals de Meyra en die doen alleen zaken met bepaalde leveranciers, dus dan krijg u een beperkt aanbod te zien van bijv: rolstoeltjes, badvoorzieningen, bedboxen, bedjes enz.
Ook is het handig om bij gezinnen thuis te kijken als dat mogelijk is, want dan kunt u zien hoe aanpassingen in de praktijk werken en of het in Uw eigen huis past.
Uw fysiotherapeut of zorginstelling kennen vast wel gezinnen die bereid zijn om hun huis open te stellen.
Als U Uw huis gaat verbouwen is het verstandig om regelmatig te controleren of de aanpassingen naar wens gedaan worden, want het komt nog wel eens voor dat het verkeerd gaat. Bijv : de badkraan word in het midden geplaatst en niet aan de kopse kant en dan past de badstretcher niet over het bad. Of er word geen rekening gehouden met de deuropeningen i.v.m. de rolstoelbreedte.
Een en andere kan voorkomen worden door regelmatig te controleren en als het mogelijk is samen met Uw ergotherapeut.
 

Wist U dat onze stichting de beschikking heeft over een bedbox, een aangepast

electrisch verstelbaar bed en een traplift.

Deze kunt U lenen ter overbrugging van de tijd voor Uw eigen aanvraag.

Voorwaarde is wel dat U donateur bent van onze stichting.